ЗА НАС

БАРС Консулт е консултантска компания, чиято основна дейност е в областта на проектното финансиране, изследванията и анализите. Фокусът на компанията е върху доброто управление, подобряването на бизнес средата, модернизирането на администрацията, прозрачността и гражданското участие. В допълнение, компанията предоставя консултантски услуги в сферата на обществените поръчки и счетоводните услуги.

БАРС Консулт е насочен към клиенти от публичния, стопанския и неправителствения сектор на международно, национално, регионално и местно ниво. Екипът, с който работи компанията, се състои от професионалисти с богат практически и академичен опит.

БАРС Консулт е надежден партньор, чиито основни ценности са интегритет, ангажираност, партньорство, отговорност, качество, достойнство и уважение.

Компанията е базирана в град София, България.

УСЛУГИ

Основни ценности

 • Интегритет
 • Ангажираност
 • Партньорство
 • Отговорност
 • Качество
 • Достойнство и уважение

Сфери на дейност

 • Добро управление
 • Подобряване на бизнес средата
 • Модернизиране на администрацията
 • Прозрачност
 • Гражданско участие

Услуги

 • Консултантски услуги за разработване на проектни предложения по програми, финансирани от европейски и други донорски фондове
 • Консултантски услуги за управление и изпълнение на проекти
 • Извършване на експертни проучвания и анализи в сферите на дейност на компанията
 • Консултантски услуги в сферата на обществените поръчки
 • Счетоводни услуги

КОНТАКТ

Форма за контакти

Кариери

Очакваме Вашата автобиография и мотива-ционно писмо на office@barsconsult.eu.


Проект: ICT Pro
Млади професионалисти в информационните и комуникационни технологии

БАРС Консулт е координатор на Национален консорциум в областта на професионалното образование и обучение за развитие на уменията на нашите бъдещи ИКТ специалисти

Проектът ICT Pro е инвестиция в бъдещата професионална реализация на наши ученици от ИКТ професионални гимназии. Финансиран е по Програма "Еразъм+" на Европейския съюз през 2016 селекционна година. Партньори в консорциума са Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи - гр. Правец, Професионалната гимназия по аудио, видео и телекомуникация "А. С. Попов" – гр. София, и Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово.

По проекта се организират и провеждат двуседмични практики на реални работни места в дванадесет компании от ИКТ сектора на гр. Торино, Италия. От партньорските училища участват 27 ученика от 10 и 11 клас, обучаващи се по професиите "Техник на компютърни системи" и "Програмист", съответно по специалностите "Компютърна техника и технологии" и "Системно програмиране". Придружаващи лица са трима учители по информационни и комуникационни технологии от съответните гимназии.

Учениците подобряват професионалните си компетентности по специалностите, придобиват опит и обогатяват уменията си за работа в европейска среда. Работните програми на практиките са разработени съвместно с представители на ИКТ бизнеса и отразяват реалните изисквания към работните места за компютърни специалисти. Участниците практикуват на място английски език, придобиват умения и самочувствие за справяне в различна среда, развиват автономност и отговорност, откриват нови перспективи и насоки за професионална реализация. Чрез проекта се допринася за повишаване на пригодността на участниците за заетост на пазара на труда с фокус върху потребностите на реалния сектор.

Учителите обогатяват своите професионални компетентности, обменят опит, запознават се с дейността на компаниите и усвояват нови подходи за въвеждане в работния процес и обучение на място за интегриране в практиката на училищата.

Участието на учениците се удостоверява с Европас сертификати за мобилност, в които са описани подробно придобитите компетентности. Част от учениците се отличават с препоръки от ИКТ компаниите. Практиките по проекта се признават за производствена практика на учениците по специалностите.

Партньори:

Професионална гимназия по компютърни технологии и системи - гр. Правец

Професионална гимназия по аудио, видео и телекомуникация "А. С. Попов" – гр. София

Професионална гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово

Euroform RFS

Документи за кандидатстване:

Покана

Формуляр за кандидатстване

Europass Документи

Мнения и коментари на участниците:

"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."
— Oscar Wilde

В живота има скрити вратички, които се отварят само за тези, които не се задоволяват със сивото битие. Зад вратичката на BARS Consult и ICT Pro, която се разкри пред мен, имаше точно това усещане, което кара хората да се почувстват истински живи.
— Лорета

Супер компания, страхотно преживяване и опит.
– Слав

Впредвид цялостната активност, действие и желание на хората, организирали това събитие за нас, оценката ми е 10 от 10. За мен главно тези хора са големият пример за подражание в цялото събитие. Радвам се, че има хора, които отварят врати на младото общество. Благодаря ви от все сърце.
– Радослав Ст.

Цялостната възможност да се докоснеш до реалната работна среда и да прецениш колко много още имаш да учиш е нещо, което може да промени хода на живота ти! Изключително много се радвам, че получих тази възможност. Благодаря!
– Радослав Ст.

Цялата инициатива притежава невероятен екип от специалисти, които са готови да отреагират при всяка трудност. Организацията на мобилността е на много високо ниво. Всичко е обмислено до последния детайл.
– Лорета

Проектът е много полезен. Аз лично придобих много нови умения, както в избраната фирма, така и организационни умения...
– Владимир

Престоят ми беше невероятна възможност за професионална реализация... тръгвам си с високо вдигната глава, доволен, с надеждата догодина да се отвори друга невероятна възможност.
– Кристиян

Всичко беше много добре. Доста добра работа. Работихме с позитивни хора. 
- Марсел

Торино е един прекрасен град. Много различен, тих и смесва новото със старото. Хотелът беше добър, храната беше много добра и "торинчаните" бяха много мили и истински... научих какво е да си в една работна среда...
– Петър

Изключително съм доволна от работната програма. Сдобих се с много нова информация, която ще ми помогне в бъдеще.
– Емона

Работата е прекрасна. Шефът е печен, но е много интересен и неговият помощник. Трошенето на принтери беше яко.
– Искрен

Организацията предлага възможност, която за някои се отваря веднъж в живота. Условията, които са предоставени допринасят за успешното приспособяване към обстановката. Останалото просто трябва да се преживее. Лицата, които ръководиха проекта и направиха всичко възможно това да се осъществи, положиха много усилия да остана очарован... е, успяха!
– Иван П.

Всичко е доста добре. Научихме много и работихме в екип с наистина позитивни хора.
– Едуард

Много приятна и готина фирма, с много готини хора.
– Ивелин

Работата беше прекрасна, като научих нови знания и практическата част беше много добра. Беше много полезно... условията за работа бяха прекрасни, както и подкрепата от хората там.
– Георги Ч.

Обстановката на работа беше страхотна.
– Мартин

Работната програма беше отлична. Научих много нови неща.
– Басри

Изживяването беше повече от перфектно, благодарение на проекта придобих повече самочувствие и намалих страха си от това как ще се изявя на пазара на труда, още повече в чужбина. Благодарен съм на мобилността и всички хора, свързани по някакъв начин с нея, за възможността ми за придобиване на опит, която се оказа доста добре организирана.
– Радослав Ил.

Помогна ми да се отпусна да говоря на английски, забавно беше, запознахме се с много хора, научихме думи от техния език. Работата беше това, което ми се искаше. Беше много яко. БЛАГОДАРЯ за страхотното преживяване!
– Радослав Т.

Сръчно и ползотворно организирано обучение, което остава като дълготраен спомен, а за някои дори и веднъж в живота.
– Васил

Прекрасна възможност, не само за практическо запознаване с работната среда, но и с една нова култура, различна от познатата. Едно малко приключение на непознато място с познати и нови хора. Също така, възможност за завръзване не само на кариера, но и на нови приятелства с хора в позната насоченост.
– Иван Сп.

Впечатленията са ми изключително позитивни... Фирмата беше много добра, в центъра на града, близо до хотела. Хората в нея бяха изключително позитивни, готови да помагат с всичко, за което ги помолиш. Създадохме проект, който ще продължим да развиваме и след стажа.
- Ивелин

Лично за мен беше едно невероятно приключение, нова обстановка, нови хора. Впечатлен съм от хотела. Музеят на автомобилите беше великолепна гледка, с две думи благодарение на вас смятам да посетя Италия отново.
- Асен

През двете работни седмици успях да се концентрирам в работата си, да опозная работната обстановка и да придобия представа какво представлява работа в екип. Очакванията ми се изпълниха! Що се отнася за работа, запознах се с много амбициозни, целеустремени и отворени за живота хора, които ме въведоха в обстановката!
– Иван П.

Безценен опит, който няма как да бъде получен по друг начин, освен чрез практика - това спечелихме ние през целия ни престой в Италия.
– Радослав Ст.

Много хубава офис среда, колегите бяха много готини и общителни с нас!
- Мартин

Супер преживяване и запознанство с нови и усмихнати хора.
– Слав

Наистина невероятно приключение, изпълнено с много нови и интересни неща.
- Петър

Както организацията, така и предварителната информация и подготовка бяха на отлично ниво. Транспортът бе съобразен с локацията на различните работни места, както и самия хотел. Настаняването и храната отговаряха на звездите на хотела. Учениците посетиха много от забележителностите на Торино, но най-много им харесаха Музеят на колите и Двореца. Посрещането бе невероятно... Подкрепата на място се оказа много важна в определени ситуации. Работната програма бе изключително стегната, поучителна и полезна. Учениците, както и ние – ръководителите, получихме много ценни знания и умения. Всяко ново и непознато нещо, до което се докосвах учениците бе полезно за тях. А условията от всичко преживяно – работа, нови хора и места, нови неща ще оставят незабравим спомен в учениците. Всичко това взето заедно ще им помогне да станат едни добри професионалисти.
– Християн Ив.

Отлична организация, логистика, престой и интересни, опознавателни, образователни, и в същото време изпълнени със забавление тиймбилдинги. Културна програма , чрез която преоткрихме българските си национални корени в италианскката история посредством посещението на двореца на Савоите(Палцо Рояле). Отлична италианска кухня и сърдечен и вежлив персонал. Благодарим!
– Розалия М.

Отлична организация на целия процес и престой, благодарение на която имахме спокойствието да се грижим за учениците си. Да им помагаме, когато и където е необходимо в работата им във фирмите. Изключително полезен опит за нас , като преподаватели в ИТ сферата, чрез запознанства и обмяна на професионален опит със собствениците и служителите на софтуерните и хардуерни компании. Изключително добри и отзивчиви хора, с които рамо до рамо може да се работи пълноценно. Благодарим!
– Розалия М.

Чудесно организирано. Много полезно. Благодаря на БАРС Консулт за перфектната работа.
– Красимир Ил.

Проект № 2016-1-BG01-KA102-023597 е финансиран по Програма "Еразъм+" на Европейския съюз.
"The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi¬ble for any use which may be made of the information contained therein."