ЗА НАС

БАРС Консулт е консултантска компания, чиято основна дейност е в областта на проектното финансиране, изследванията и анализите. Фокусът на компанията е върху доброто управление, подобряването на бизнес средата, модернизирането на администрацията, прозрачността и гражданското участие. В допълнение, компанията предоставя консултантски услуги в сферата на обществените поръчки и счетоводните услуги.

БАРС Консулт е насочен към клиенти от публичния, стопанския и неправителствения сектор на международно, национално, регионално и местно ниво. Екипът, с който работи компанията, се състои от професионалисти с богат практически и академичен опит.

БАРС Консулт е надежден партньор, чиито основни ценности са интегритет, ангажираност, партньорство, отговорност, качество, достойнство и уважение.

Компанията е базирана в град София, България.

УСЛУГИ

Основни ценности

 • Интегритет
 • Ангажираност
 • Партньорство
 • Отговорност
 • Качество
 • Достойнство и уважение

Сфери на дейност

 • Добро управление
 • Подобряване на бизнес средата
 • Модернизиране на администрацията
 • Прозрачност
 • Гражданско участие

Услуги

 • Консултантски услуги за разработване на проектни предложения по програми, финансирани от европейски и други донорски фондове
 • Консултантски услуги за управление и изпълнение на проекти
 • Извършване на експертни проучвания и анализи в сферите на дейност на компанията
 • Консултантски услуги в сферата на обществените поръчки
 • Счетоводни услуги

КОНТАКТ

Форма за контакти

Кариери

Очакваме Вашата автобиография и мотива-ционно писмо на office@barsconsult.eu.


Проект: IT PraXis
Практики за млади ИТ професионалисти

Продължава партньорството между бизнеса и професионалните гимназии в ИКТ сферата с нов проект за обучителни практики в чужбина

За втора поредна година установеното успешно партньорство в рамките на Националния консорциум в областта на професионалното образование и обучение между БАРС Консулт и Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи - гр. Правец, Професионалната гимназия по аудио, видео и телекомуникация "А. С. Попов" – гр. София, и Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово, печели финансиране по Програма "Еразъм+" на Европейския съюз на проект за реализиране на обучителни практики в чужбина на ученици. Проектът се осъществява в партньорство с Instituto d'Istruzione Superiore "L. Da Vinci" и ИКТ компании от Сицилия, Италия.

Проектът е насочен основно към ученици от ХI клас от партниращите гимназии, обучаващи се по професиите "Техник на компютърни системи" и "Програмист". Допустимо е участието на изявени ученици от Х и ХII клас. Участието ще бъде удостоверено с Европас сертификати за мобилност, в които ще бъдат описани подробно придобитите компетентности. Практиките по проекта ще бъдат признати за производствена практика на учениците по специалността. Предвижда се практиките да се проведат за две седмици в Сицилия (Италия) след приключване на учебната 2017/2018 година.

Документи за кандидатстване:

Покана

Формуляр за кандидатстване

Europass Документи

Коментарите на участниците за организацията на мобилностите, в т. ч. предварителна информация и подготовка, транспорт, хотел, храна, културни мероприятия, подкрепа на място, както и за работната програма по време на мобилността, вкл. менторство и подкрепа, практическа насоченост, нови знания и умения, полезност, условия и атмосфера:

"Отлична организация, подкрепена с превъзходен хотел и уникална храна, която ми позволи да се докосна до италианската култура. Във фирмата бях приветстван. Изключителната подкрепа и доброжелюбната обстановка ми помогнаха да се отпусна и да мога да използвам пълния си потенциал. Определено научих много нови и полезни знания, които ще са от голяма важност за бъдещото ми развитие."
– Светослав Ц.

"Организацията беше чудесна, преживяването беше удивително, а хората, които ни напътстваха бяха приятелски настроени. Всичко беше уникално, а моментите, изживени по време на престоя ни – незабравими. Работната програма и фирмата, в която работихме, бяха чудесно съобразени спрямо нашите умения. Менторите и всички други, с които се запознахме бяха много приятелски настроени и ни помогнаха да осъществим своите задачи. Неописуемо изживяване!"
– Виктор К.

"Организацията предлага много възможности за нас. Обстановката и обслужването ва хотела беше повече от безупречно. Обстановката на работното място беше много приятна и с много възможности за научаване на нови знания, които ще ми помогнат за в бъдеще."
– Стефани М.

"В хотела атмосферата беше на отлично ниво. Персоналът беше много приятен и отзивчив, а организацията преди и по време на стажа беше отлична. В края на стажуването ми в компанията, впечатленията са ми изцяло положителни. Приятелското отношение и отзивчивост на служителите отговаря на корпоративните ценности, заложени във визията и мисията на компанията."
– Красимир Ан.

"Благодаря на всички, които помогнаха за осъществяването на този проект за развитието на новото поколение, което ще управлява България! Бързо поемам нова работа и лесно се адаптирам към промените в работните условия. Интересува ме системното администриране на банкови и корпоративни мрежи, информационната сигурност в големи институции. Бих искал да се изявя като компютърен специалист в някоя от следните сфери – системно програмиране, приложен софтуер, киберсигурност, уеб дизайн."
– Светослав Б.

"Благодарение на организацията Барс Консулт изживяхме незабравими моменти, създадохме нови приятелства и придобихме опит, който ще ни служи за цял живот. Работната програма беше съобразена с нашите умения. Служителите във фирмата бяха приятелски настроени и ни помагаха да изпълним задачите си. Страхотно преживяване!"
– Ясмина Д.

"Организацията (Барс Консулт – бел. ред.) предлага много добри възможности за всеки от нас. Изключително съм доволна от работната програма. Получих нови знания, които ще ми бъдат много полезни."
– Памела Н.

"Транспортът беше много добре, хотелът – чист и много красив, храната – много вкусна! Работата беше много добра и приятна, научиха ни на много нови и интересни неща, за което съм много благодарен!"
– Светослав П.

"Отлична организация. Много добре подбрани места за престой. Много добра организация на културната програма. Подкрепата на място беше на нужното ниво. Добро менторство и подкрепа на място във фирмите. Разнообразна и провокираща мисленето за развитие на нови умения програма. Получените нови знания са от изключителна полезност за бъдещото развитие на участниците. В допълнение към това, може да се подчертае, че условията и атмосферата допринесоха допълнително за реализирането на работната програма."
– Красимир Ил. (ИКТ учител – придружаващо лице)

"Атмосферата в хотела и града беше на отлично ниво. Персоналът беше много приятелски настроен и дружелюбен, и ни предлагаше разнообразна и вкусна храна. Никакви забележки! Отношението на ментора ни и хората, които ни помагаха беше много приятелски настроено и се стараха да ни насърчават през цялото време с приятелска усмивка и останах само и единствено с добри впечатления към тях. Работата на място и обстановката също бяха на отлично ниво и нямам абсолютно никакви забележки към каквото и да било."
– Александър Гр.

"Хотелът, в който бяхме настанени беше страхотен. Храната беше много разнообразна и ми позволи да се докосна до италианската култура. Смятам, че работата ми помогна да придобия важни умения за работата ми в бъдеще."
– Деян Д.

"Много съм изненадан от добрата организация. Всичко беше чудесно! Храната беше много вкусна и винаги прясна! Научих много полезни неща от този стаж, които ще ми бъдат много полезни занапред."
– Александър Ат.

"По време на престоя бях очарован от обстановката в хотела. Обзавеждането на стаите беше уникално! Храната беше типична за крайбрежен град. През периода от две седмици ми бяха предадени знания и умения и тънкости, които ще ми бъдат от изключителна полза."
– Митко Д.

"Престоят ми тук беше едно приятно изживяване. Хотелът беше на високо ниво. Обслужването също беше много добро. Храната беше изненадваща и приятна! Работата ми беше много полезна за мен и всичко беше на ниво. Отношенията във фирмата бяха отлични!"
– Теодор М.

"Мястото и простоят бяха отлични, културната програма беше интересна. Хотелът и храната бяха страхотни. Въпреки някои затруднения, свързани с пътя от и до работното място, считам че придобих нови умения и получих по-ясна представа за работната среда."
– Владимир Ив.

"Отлична организация, без забележки. Научих много, особено за бизнес сферата и наистина оползотворих времето, прекарано във фирмата."
– Деян М.

"Много добра организация. Всичко беше супер!"
– Ценко Й.

"Много съм доволна от организацията. Водачът на групата (координаторът на консорциума – бел. ред.) е много организиран и подготвен. Справяше се с всички въпроси и неочаквани ситуации. Високо оценявам усилията и нейното желание да ни приобщи. Изключително съм доволна от организацията на работната програма. Подбрани са ментори-специалисти. Винаги съм била навреме информирана за ежедневните програми и за промените в тях, което за мен е важно. Като цяло, работната програма е изключително полезна."
– Семона К.

"Всичко ми хареса. Храната беше чудесна. Нямам оплаквания. Атмосферата на работното място беше чудесна. Беше изключително полезно и научих много нови неща."
– Александър В.

"Много съм доволен от всичко. Храната в хотела беше много вкусна, хотълът беше много добър и цялата организация беше много добра. Атмосферата в работата беше отлична, както и условията. Беше ми полезно и научих нови неща."
– Теодор Ж.

"Всичко ми хареса. Нямам оплаквания. Храната и хотела бяха супер. При предварителната информация и подготовка всичко беше точно. Културните мероприятия – интересни. При транспорта и подкрепата на място също всичко беше точно. Работата ми даде много полезни знания. Получих подкрепа. Условията и атмосферата бяха добри. Всичко беше супер!"
– Михаил Ст.

"Организацията беше на добро ниво. Храната, транспорта – всичко беше удобно и комфортно! Работата беше приятна. Получих много знания и умения, които ще ми помогнат в бъдеще."
– Виктор Ст.

"Персоналът на хотела ни прие с отворени обятия и бяха изключително мили към нас. Всичките служители във фирмата поддържаха добри взаимоотношения с нас и винаги отликваха адекватно при необходимост."
– Александър Аг.

"Всичко беше на ниво. Видяхме много културни забележителности. Организацията беше на ниво. Храната, хотелът – също. Учениците видяха и начиха много нови знания, които ще им помогнат в професионалната реализация. Смятам, че приживяното и видяното от тях ще ни обогати душевно, културно, професионално."
– Християн Ив. (ИКТ учител – придружаващо лице)

"Хотелът и храната бяха чудесни. Неверояно преживяване! Работата беше много интересна, шефът беше чудесен тип. Също, научих много нови неща, които ще ми помогнат занапред."
– Искрен В.

"Много ми хареса организацията и хотела. Всичко беше на ниво! На работата научих много неща, които съм сигурен, че ще ми помогнат."
– Деян Й.

"Много съм доволен от транспорта и от хотела! Работното ми място беше много добро. Научиха ме на новости, работа с нови програми..."
– Ружди Р.

"В хотела е много уютно и приятно. Храната е много добра и хората са много приятни и любезни. На работното място ме научиха на нови неща в областта на програмирането. С помощта на нашия ментор направихме няколко проекта като сайт, идеи за сайтове, приложения за телефони..."
– Пламен Ст.

"Страхотно и неописуемо е предизвикателството да се впишеш в работната обстановка и да си полезен на професионални компютърни фирми, лидери в бранша на Италия. И да видиш професионалисти, които работят здраво, органзирано и целенасочено, въпреки различния темп и пулс на работния ден от нашия в България. Благодаря на "Барс Консулт" в лицето на д-р Юлиана Хаджичонева за предоставената ми възможност да се докосна, да бъда част от един такъв велик проект, подкрепящ бъдещи млади IT специалисти."
– Розалия Ан. (ИКТ учител – придружаващо лице)

"Почти всички отговорници постоянно следяха дали на всички ни е добре и дали всичко върви по план. Те също така успяваха бързо да се справят и с непредвидените ситуации, които нямаше как да не изникнат. Работната програма е на много високо ниво. Фирмите, които ни приеха бяха с много добър и приветлив персонал, който ни помагаше когато се затруднявахме. Благодарение на тях с моя колега успяхме да видим и разберем много за живота на един обикновен жител на града."
– Велизар К.

Проект № 2017-1-BG01-KA102-035799 е финансиран по Програма "Еразъм+" на Европейския съюз.
"The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi¬ble for any use which may be made of the information contained therein."